maanantai 18. maaliskuuta 2013

Herkkuja taikataikinasta, huovasta ja puusta

Lasten myötä olen hieman hurahtanut söpöihin lasten juttuihin. Erityisesti leikkikeittiön herkkujen hamstraaminen on intohimoni! Kaikki alkoi viattomasta puisesta vihannessetistä, jossa puupalat oli yhdistetty tarroilla niin, että lapsi pystyi leikkaamaan vihannekset "halki" puisella veitsellä. Sittemmin olen hommannut milloin mitäkin herkkuja keittiötä täydentämään. Viime keväänä innostuin pojan kanssa taikataikinasta ja teimme yhdessä erilaisia leivoksia, karjalanpiirakoita, perunoita yms. Maalasimme ne vesiväreillä ja lakkasin herkut lopuksi decoupage-lakalla. Puisen leivänpaahtimen puiset leivät eivät pojan mielestä maistuneet hyviltä, joten leikkasin keltaisesta huovasta juustoja ja vihreistä huovista kurkkuja, jotka L sitten liimasi yhteen. Uusimpia ihanuuksia ovat äitini virkkaamat cupcaket, jotka hän on tärkännyt koviksi.







 Leikimme usein kotia tai kauppaa, uutena leikkinä on ravintola, jossa poika tarjoilee mitä mielikuvituksellisimpia annoksia. Nauroin hellästi hiljaa, kun poju oli ravintolan asiakas ja "söi" annoksensa, kun käänsin selkäni. Toisin sanoen poika heitti ruuat pöydän alle :D Ihan oikea meininki! :)

2 kommenttia:

  1. Moi! Ompa kiva idea leipoa itse herkut leikkeihin! Ihan vetää vertoja noille puuvihanneksille. Jns:ssa HB Homessa on tosi kauniita puisia leivonnaisia ja tarvikkeita lapsille... jos kerrytät kokoelmaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olen löytänyt HB Homen herkut :P Muutenkin ihania tavaroita siellä!

      Poista