perjantai 29. maaliskuuta 2013

Ei säilyke- vaan säilytystölkit!

Kierrätys on kova sana meidän perheessä, mutta etenkin metalli- ja lasijäte aiheuttavat harmaita hiuksia. Paperit, kartongit sekä useimmat sekajätteet voi polttaa uunissa, kompostoitavat menevät tietysti kompostiin, mutta metallia ja lasia senkun kertyy ja niille tarkoitettuja säilytyslaatikoita pitäisi olla viikoittain tyhjentämässä. Kaikkea ei tietenkään voi kierrättää omaan käyttöön, mutta tässä yksi idea, mihin esimerkiksi ananas-, keksi- tai säilyketomaattipurkkeja voisi hyödyntää. Ennen askarteluun ryhtymistä on muistettava poistaa paperiset etiketit ja pestä purkit huolella!
Näihin ananaspurkkeihin olen liimannut pojan huoneen verhoista ylijääneet suikaleet sekä pitsinauhaa. Purkeissa on kätevää säilyttää pieniä helposti häviäviä askartelu- ja käsityötarvikkeita. Alla olevassa kuvassa näkyy minun purkkieni sisältö: pullonkorkkeja lasten askartelua varten, hakaneuloja sekä pyykkipoikia.

 Jocasa-keksit ovat suurinta herkkuani ja kuten tästä purkkimäärästä huomaa, on keksejä syöty jo aika paljon. Näihin purkkeihin oli todella helppoa liimata kangas (joka on muuten Tilda-sarjaa), koska pinta on niin tasainen. (Purkkeihin voisi käyttää kankaan sijaan myös lahjapaperia, mutta pinnasta tulee melko epätasainen.) Pitsinauha huolittelee reunan kauniisti ja tekee yleisilmeestä vieläkin romanttisemman. Näissä purkeissa säilytän saksia, siveltimiä ja erilaisia kyniä. Tällainen purkki voisi toimia säilytyspaikkana esim. keittiössä kauhoille ja muille tarvikkeille, kylppärissä hiusharjoille ja kammoille tai vaikkapa kukkaruukkuna!
Kaikkia purkkeja ei tietysti tarvitse edes päällystää! Mielestäni purkit ovat kauniita ihan itsessään, "hopeisina". :) Alla olevassa kuvassa pilkottaa vielä yksi tuunattu Jocasa-purkki, jonka maalasin mustalla liitutaulumaalilla.
Mies kävi ostamassa minulle peltisakset (-tai leikkurit, mitkä lie) ja yhtenä tulevaisuudessa odottavana projektina minua odottaa iso kasa ananaspurkkeja. Tarkoituksena olisi leikata niistä kruununmallisia tuikkukippoja/ koristekippoja takan päälle. En löytänyt tähän hätään sen blogin osoitetta, josta idean sain, mutta ideana on, että teräviin kärkiin liimataan helmiä ja tämän kruunun sisällä voi polttaa pikkuisia tuikkuja. Jos joku tästä ideasta innostuu, niin muistutan siitä, että nämä "kruunut" eivät ole sopivia lasten leikkeihin, sillä leikatut reunat ovat todella teräviä! Säilytyspaikkakin kannattaa näin ollen sijoittaa korkealle! :)

Onko teillä jotain ideoita peltipurkkien tai lasipurkkien kierrätykseen? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti