tiistai 2. huhtikuuta 2013

Leivon, leivon kakkusia...

Säilömääni askartelukamaa
Kakkujen leipominen on ihanaa puuhaa, mutta niin on myös kakkujen askartelu. Diy (eli Do It Yourself = tee se itse ) ja kierrätyslinja jatkuu tässäkin postauksessa, sillä kakkujen materiaalina olen käyttänyt jämätilkkuja, purkkeja ja erilaisia kansia sekä korkkeja. Ajatuksena oli, että kakkuja voisi käyttää koristeina tai lasten leikeissä. Yksi haaveeni olisi rakentaa lapsille puinen herkkutiski, josta voisi leikisti myydä ja ostaa leikkiherkkuja! Kakut eivät tietystikään kestä kovin rajuja leikkejä, mutta toisaalta ainahan voi tehdä uusia! :)
Ensimmäinen kakku syntyi vanhasta karkkipurkista, suolapurkista ja lääkepurnukan korkista. Kankaina käytin aikaisemmin ostamiani Tildan kankaita. Pitsit löytyivät omista kätköistäni, helmet ja paperiruusu ovat Tiimarista. Tämä kakku ei ole kovin sopusuhtainen, sillä alimman rasian olisi pitänyt olla PALJON muhkeampi ja isompi, ainakin pikkuleipälaatikon kokoinen. Saattaa siis olla, että alin rasia menee vielä vaihtoon.
 Leipoessani pääsiäisenä otin säästöön korkit ja kannet, joita eri ruokapurkeista jäi. Mielessäni muhi nimittäin idea pienemmistä kakuista, jotka sopisivat esim. barbie- tai nukkekotileikkeihin. Liimasin korkkeihin kangasta ja annoin kuivua. Oliiviöljypullon, kuohukerman, sitruunamehupullon ja viinipullon korkkien lisäksi huomasin Piltti-purkkien, Tuttelipullojen ja esim. D-tippojen korkit aika sopivan kokoisiksi kakkuaskarteluja varten. Näitä osasia osasin sommitella vähän paremmin ja sain kaksi söpöä kerroskakkua kasaan! Koristelin kakkua helmitarroilla ja sydäntimanteilla. Vaaleanpunaiset helmet saksin katkenneesta helminauhastani, näyttävät ihan pinkeiltä herukoilta, eikö? :P
Olen säilönyt valkoisia limpparipullon korkkeja askartelua varten ja koska ne muistuttavat ihan piirakkavuokaa, piti kakkujen kylkeen leipoa vielä yksi piirakka. Laitoin kankaan alle vanua ja liimasin ne pullonkorkkiin. Päälle liimasin vaaleanpunaisen paperiruusun koristeeksi. Yksinkertaista, helppoa ja nopeaa!
Askartelin kakuille ja piirakalle vielä paperisen kuljetuslaatikon, sillä ne pääsivät serkkutyttöni luokse Barbie-nukkejen ja Pet shoppien herkuiksi <3

2 kommenttia:

  1. S kiittää ihanista kakuista! On niitä ihasteltu ja "leikisti" syötykin! Aivan upean mahtava idea!

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että kakkuset ovat päässeet leikkiin mukaan :)

    VastaaPoista