perjantai 23. elokuuta 2013

Ideahautomossa

 En osannut aavistaakaan, kuinka pitkälle pieni idea kantaa… Olen nimittäin aina haaveillut suuresta pukeutumis-/vaatehuoneesta ja eräänä päivänä sainkin mielestäni superhyvän idean. Poistetaan kahden makuuhuoneen pienet vaatehuoneet ja näin ollen laajennetaan tytön huonetta. Avataan vanhempien makkarin seinään oviaukko nykyiseen saunaan ja muutetaan sauna vaatehuoneeksi! Pienennetään saunan yhteydessä olevaa perheen kylppäriä hieman ja uudistetaan sitä. Entäs sauna? No, alakerrassa on sauna-/kylpyosasto, jota ei kuitenkaan koskaan ole tehty valmiiksi, joten rakennetaan saunaosasto valmiiksi. Kodinhoito? Alakerrassa on myös suurehko vessa, joka on tällä hetkellä pyhitetty miehen työvaatteille. Muokataan siitä kodinhoitohuone, jossa on pesu-, kuivatus- ja säilytystilaa. BINGO! Hyvä idea ja mieskin innostui.


Urakkaa kuitenkin riittää, joten suunnitelmat alkoivat täydellä tohinalla. En ole aikaisemmin uhrannut ajatustakaan kylpytiloille, koska olen ajatellut keittiöremontin ohittavan tämän tarpeen. Nyt kuitenkin tuntuu, että pyykinpesu ja saunominen on saatava muualle, koska kosteus kertyy makuuhuonesiipeemme aika pahasti. Lisäksi en ole koskaan ollut muusta näin epävarma, kuin tulevasta keittiöstämme…  Pikkuiset vaatehuoneet ovat olleet käytännölliset, mutta meidän makuuhuoneemme on lattiasta kattoon täynnä vaatteita, kenkiä, asusteita kun taas tytön huoneen vaatehuone on lähinnä vauvatavaroiden säilytyspaikka. Vaatehuoneiden seinien kaato laajentaisi neitokaisen huonetta hieman ja tulevaisuutta ajatellen huoneessa voisi majailla kaksikin lapsukaista. Suureen vaatehuoneeseen taas voisi säilöä talvi-/ kesävaatteet, vauvanvaatteet ym. ja mikä parasta, äiti saisi unelmoimansa vaatehuoneen! Lastenhuoneissa arkivaatesäilytys hoitunee lipastolla (kuten pojan huoneessa) tai irtovaatekaapilla.

Tästä päästään sitten siihen, että mehän olemme juuri remontoineet kaikki makuuhuoneet ja miltei kaikki olisi nyt aloitettava alusta. Tunnelmat ovat ristiriitaiset, sillä rakastan meidän huoneen tapettia yli kaiken, enkä todellakaan halua tuhota sitä! Lastenhuoneiden kohdalla harmitus ei ole niin suuri, sillä pojan huoneen mörkötapettia on jo muutamasta kohdasta revitty ja tytön huone näyttää hieman sekavalta suurten seinäpintojen puutteen takia. Pojan huoneessahan ei varsinaisesti tarvitse tehdä mitään, mutta olen miettinyt, että maalaisin tapettiseinän jossain vaiheessa sen revityn ilmeen takia. Tytön huoneessa suurin ongelma on ollut huonekalujen sijoittelu ja vaatehuoneen poistolla sinne saisi vihdoinkin jotain järkeä. Kaiken kaikkiaan idea on kuitenkin hyvä ja päätimme aloittaa alakerran kylppäritilan teolla, jonka jälkeen on hyvä tekaista yläkerran kylpyhuone ja uusi vaatehuone. Tytön huoneen laajennus saanee jäädä viimeiseksi, jotta tavarat saadaan säilöön uuteen vaatehuoneeseen. 

Koska kylppäriremontti on miehelleni ja minulle uusi juttu, se on lisäksi kallis ja pitkäkestoinen projekti (itse tehtynä ainakin), joten päätin kerrankin olla toimimatta nopeasti. Nyt menossa on ideoiden keräilyvaihe ja hauduttelua, kypsyttelyä ja pohtimista siitä, mitä todella kylpyhuoneelta haluamme.

Wir werden uns ein neues Badezimmer und "Homespa" mit Sauna bauen. Ich habe total schöne Bilder von Internet gefunden und möchte sie gerne mit den Lesern teilen. :)Yläkertaan perheen pikkukylppäriin haluan paljon valoa ja raikkautta piristämään kiireisiä arkiaamuja. Huoneessa on pakko olla suihku ja entisen suihkukaapin korvaisinkin lasiseinällä helpottaakseni siivoamista. Jotta lattia pysyisi suht kuivana, on lattialämmitys aika must-juttu. Kuulemma sellainen "on jo", mutta minusta lattia on aina hyytävän kylmänkostea. Plussana kylppärissä olisi ehdottomasti kaksi lavuaaria ja itse olen tykästynyt tässä tekstin alapuolella olevassa kuvassa näkyvään malliin. Lisäksi kylpyhuoneeseen tarvitaan kunnon peili ja kunnolliset valot. Vessanpöntöksi olemme pohtineet seinään "upotettavaa" mallia, näin puhdistus olisi helpompaa. Näitä kaikkia varten kalustejärjestystä joudutaan todennäköisesti uusimaan ja nyt hieman jännittääkin, saadaanko kaikki sopimaan kuten haluaisimme!

 

 
Kellarin "kotikylpylää" ajatellen löysin ihanan kuvan tassujalkaisesta ammeesta, joka on pitkäaikainen haaveeni. Mies ei kuitenkaan ajatuksesta innostu, vaan tahtoisi poreammeen. Saa nyt nähdä tuleeko meille minkäänlaista ammetta, olen nimittäin kuullut, että sitä pitäisi olla koko ajan jynssäämässä... Tykkäisin kuitenkin kylvettää lapsia kunnon ammeessa muovisen vannan sijaan ja  tietty polskia siellä itsekin (kynttilänvalossa kuoharilasi kourassa)! ;)

 Saunan suunnittelu jäänee miehelle, yhteisinä ominaisuuksina listasimme ikkunat suihkutilaan klaustrofobisen olotilan välttämiseksi (saunassa ei ole ikkunoita ulospäin), sekä lauteet, jolla on turvallista oleilla lasten kanssa. Suihkutilaan mahtuu ainakin näillä näkymin kaksi suihkua, mikä helpottaa saunomista todella paljon. Nykyisin jonotellaan pikkuruiseen suihkukaappiin hyisessä kylppärissä, mistä en tykkää sitten yhtään! Alimmissa kuvissa näkyy kivat syvennykset sampoopulloille ja purnukoille, sellaiset olisivat hauskat niin ala- kuin yläkerrassakin. Värimaailmalle en ole uhrannut ajatustakaan, mutta näiden inspiskuvien perusteella mennään todennäköisesti aika neutraalilla linjalla, harmaata, mustaa ja valkoista. Materiaalitkin ovat hakusessa, joten täytenee käydä kaupoilla hiplailemassa. Pääasia on kuitenkin turvallisuus! Eli se, että lapset pysyvät pystyssä märällä lattialla, eivät tipu kiukaalle saunan lauteilta, eivätkä huku ammeeseen ilman valvovaa katsetta. Erittäin tärkeänä kakkosena korostan helppoa puhtaanapitoa, eli ei kiitos kaikelle vaikeasti hoidettavalle!

Täältä

 

 

 

1 kommentti:

  1. Sinulle on haaste blogissani! http://kotiruusu.blogspot.fi/2013/09/haaste-otettu-vastaan-11-faktaa-ja-11.html

    VastaaPoista