maanantai 5. elokuuta 2013

Höpinöitä asetelmista


Olen potenut huomaamattani asetelma-ahdistusta! Huomasin nimittäin eräänä päivänä, että olen ripotellut joka paikkaan kynttilöitä erilaisine asetteileen ja tämä alkoi vähän ärsyttää. Kai sitä muullakin voi sisustaa? Kysymykseni ovat siis mitä, minne ja miten?

 In den letzten Tagen habe ich einige Danken für Einrichtung gegeben. Besonders habe ich überlegt, was für Elemente ich bei uns im Haus aufstellen möchte. In diesem Post habe ich nachgedacht, wie man mit unterschiedlichen Elementen ausstatten kann. Hier werden einige Ideen, wie man mit verschiedenen schönen Stücken einrichten kann,  gefunden.

Ongelmana sisustusasetelmissa on ollut kai se, etten tahtoisi kovinkaan paljoa tavaraa esille, mutta säilytystilat ovat rajalliset ja normiarkena tavarat tuppaavat kerääntymään pöydille. Makuuhuoneemme lipasto on tästä karmiva esimerkki: lasiset kynttilänjalat, maatuska, hymypoika-patsas, korurasioita, koruja, tauluja… Jotkut esineet ovat niin kauniita, että niitä ei tahtoisi piilottaa kaappeihin, toisaalta taas niille ei ole löytynyt sopivaa paikkaa esilläkään.

Tauluja en ole uskaltanut laittaa olohuoneen seinille ja oikeastaan odotankin koko ajan, että löytäisin taidetta, joka kolahtaisi minuun. Pidän tärkeänä sitä, että esineillä on minulle jokin henkilökohtainen merkitys ja taiteessa nimenomaan aiheen pitäisi koskettaa jollain tavalla. Nyt siis odotellaan, jos joskus löytyisi jotain kivaa seinille pantavaa. Suunnitelmissa olisi lähteä ensi syksynä miehen kanssa minihäämatkalle ja toivon, että matkan puitteissa löytäisimme jotain meitä sykähdyttävää seinille laitettavaksi.  

Taulujen lisäksi peilit ovat hauskoja sisustuksessa, mutta niidenkin ripottelussa on oltava melko maltillinen! On jotenkin creepyä törmätä omaan kuvaansa kaikkialla… Valokuvat ovat yksi lempparisisustuselementeistäni ja pienen harkinnan jälkeen siirsin kuvakollaasin eteiskäytävästä yläkertaan johtavien portaiden ”alatasanteelle”. En kuitenkaan ole vielä tyytyväinen asetteluun, kuvia (ja kehyksiä) on saatava lisää! Jälkeenpäin tunsin muuten pienen piston sisimmässäni, seinä tuli nimittäin käytännössä ”tuhottua”, sillä entiset ikkunanaukot peittävä levy on sen verran ohut, että pisimmät naulat menivät siitä läpi! No, pitää vain toivoa, että valokuvat pysyvät sillä seinällä ja etten keksi niille enää muuta paikkaa!
 
Tauluja, valokuvia, kynttilöitä… Mitä muuta sisustuksessa voisi hyödyntää?

kollaasi5


Löysin hauskan postauksen sisustusasetelmista Esmeralda´s-blogista. Siellä on kivoin kuvin höystettynä juttu erilaisista asetelmista ja bongasinkin muutamia mukavia ideoita. 

1.       Esineiden asettelu erilaisille alustoille
2.       Vaihtuvat kuvakollaasit
3.       Luonnon hyödyntäminen sisustuksessa
4.       Esineiden suhde toisiinsa (väri, koko, muoto)
5.       Asetelmissa vain mielikuvitus on rajana!

Itse olen tykästynyt vastakohtiin, esimerkiksi modernin ja vanhan, pehmeän ja kovan tai kiiltävän ja matan yhdistelyyn.

kollaasi7
kollaasi8
Makuuhuoneessa olen kerännyt korut ja muun pikkutilpehöörin yhdelle tarjottimelle (muu kama onkin sitten missä sattuu!). Näyttää siistimmältä ja tavarat löytyvät helpommin. Tässä olen hakenut kontrastia nimenomaan luontoaiheella ja "blingillä".
kollaasi6


       Sama kontrastin tavoittelu näkyy kodinhoitotilan pikkuisessa asetelmassa.
kollaasi

Olohuoneen senkki on saanut päälleen kynttilöitä, tauluja ja kukkia. Tykkään hirmuisesti tämän sivulipaston esineistä! Senkki kaipaa vielä peiliä yläpuolelleen, mutta odottelen vielä täydellistä yksilöä... :) Pitkät hopeiset kynttilänjalat ovat muuten alelöytö!
Olohuoneen toisella sivupöydällä asetelma on koottu pitsiliinan päälle, joka ikään kuin rajaa tämän asetelman.
kollaasi2 
kollaasi3
Olohuoneen vanhan puisen kaapin päällä on niinikään valkoinen punottu tarjotin, jolle tein söpön asetelman vanhasta autiotalosta löydetystä kynttilänjalasta, pikkupullosta ja kuivuneista kasveista.  
kollaasi11
Uusimmassa Talo ja Koti -lehdessä oli hauskoja ideoita seinäasetelmiin. Ajattelin hyödyntää ylemmän kuvan klipsitauluja alakerran askarteluhuoneessa ja kenties työhuoneessa. Alakuvan metallihyllykkö on ihanan ronski ja voisin kuvitella tämän meidän (unelma)keittiöömme koristukseksi. Mietiskelin, osaisinkohan itse näperrellä jotain samankaltaista vaikkapa kanaverkosta...?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti