sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Lasten synttärihuumaa

Viime kesä oli perheessämme yhtä juhlaa ja vauva-arjen pyörityksen keskellä nämä pienet piristysruiskeet ovat olleet enemmän kuin tarpeellisia. Tykkään näpertää kaikkea pientä, joten juhlien järjestäminen on ollut mukavaa, vaikka voin kyllä myöntää, että stressiäkin on ollut! Oma aika on ollut kortilla, joten teemasynttäreitä on ideoitu ja valmisteltu niin yön pimeydessä kuin vauvaa sylissä hytkytellen!

 Poikani 5-vuotissyntymäpäiviä vietettiin kesällä Angry Birds -teeman inspiroimina. Kaikista leipomuksista tai leikki-ideoista ei löytynyt kuvaa, mutta tässä muutamia ideioita siitä, miten vihaiset linnut voi liittää dyntymäpäivien herkkuihin tai leikkeihin.
 
Huojuvat keksirakennelmat -idean löysin netistä ja vein tätä siinä mielessä vähän pidemmälle, että annoin synttärisankarin ja hänen serkkunsa toteuttaa nämä. Ostin siis erilaisia keksejä ja annoin lapsille syntymäpäivän aamuna tehtäväksi rakentaa (peleistäkin tuttuja) rakennelmia. Lapsista tämä oli superhauskaa ja aika hienoja keksilautasia he tekivätkin!

Keksirakennelmien lisäksi tarjoilimme Redin vadelma-mustikkakakkua, joka oli perinteinen sokerikakku vadelma- ja mustikkamoussella täytettynä. Puisevalta liivatteelta maistuvan Red-kakkukoristeen ostin muistaakseni Prismasta, mielestäni reilu 5 euroa oli kyllä todella törkeä hinta tästä mauttomasta lörttänästä, joka jäi ainakin minulta syömättä... Ripauksen Sakke-linnun sähäkkyyttä juhlapöytään toi keltainen mango-juustokakku, joka oli tarkoitettu lähinnä aikuiseen makuun. Vihaisen linnun suklaapesät olivat viisivuotiaani luomus: riisinamusia, joiden keskelle oli ripoteltu valkoisia nompparelleja muniksi. Pahispossujen pitsaa oli tarjolla kolmea sorttia: kinkkua, jauhelihaa ja broileria. Popcornitkin piti nimetä teemaan sopivalla tavalla ja nimesimme ne Pommin paukkupoppareiksi. (Huom. Red on siis punainen lintu, Sakke keltainen ja Pommi musta, ihan vaan epäselvyyksien välttämiseksi ;) )

Viisivuotiaat kaipaavat synttäreilleen myös ohjelmaa ja keksimmekin erilaisia teemaan liittyviä ohjelmanumeroita. Alla näkyvässä kuvassa kaadetaan possuja. Päällystin peltitölkkejä vihreällä paperilla ja netistä tulostetuilla possun kuvilla. Possujen kaato onnistui lapsilta todella hienosti pehmolintuja heittelemällä!
Toinen ohjelmanumero oli nimeltään Vihaisen linnun luola. Kuljetin lapsia  huivi silmille sidottuna yksitellen "luolaan", jossa vihainen lintu antoi lapsen tunnustella kynttään (hirven sarvi), nokkaansa (kivi), siipiään (koristesiivet), vatsaansa (lampaantalja), munaansa (kananmuna) ja silmäänsä (tomaatti). Peli olikin aika jännä vielä noin pienille, mutta onneksi lapsia nauratti hirmuisesti, kun paljastui millainen tämä "lintu" olikin ollut!

Lisäksi ohjelmassa oli possun nenän kiinnitystä (aasin häntä-leikin tapaan), munan ryöstöä (peili-leikki) ja lopuksi mentiin ulos ampumaan munia ihka oikeilla ritsoilla.


Vanhimman tyttäreni 2-vuotiskemuja juhlittiin sitten hieman hempeämmissä merkeissä, sillä neidin harras toive oli saada Hello Kitty-kakku. Hain ideoita Pinterestistä, mutta päätin lopulta soveltaa ja tehdä ihan omanlaiseni kakun. Sokerimassan kanssa taiteilu ei ollutkaan aivan helppoa noin suuren kakun päälle ja osa massasta repesi ikävästi juuri toisen korvan kohdalla. Onneksi olin tehnyt hyvissä ajoin ennen juhlia vinon pinon erilaisia rusetteja, sydämiä ja kukkasia kakkuun ja kuppikakkuihin koristeeksi, joten repeämät oli helppo paikata! Rusetti taitaa olla väärällä puolella ja mittasuhteet niin ja näin, mutta tämä ei onneksi pientä sankaritarta haitannut!Tarjolla oli myös karkkeja, omenaisia kuppikakkuja (tämä ohje pitää vielä jakaa täällä!), sekä kolmea erilaista suolaista piirakkaa: tomaatti-aurajuustopiirakka, texmexpizza ja broileripiiras.


Pienen neidin synttäreillä ei ollut vielä mitään ohjelmaa, sillä lapsen oma ilo taisi olla se "ohjelmista" parhain ja tietysti myös tärkein! Neiti oli nimittäin todella otettu saamistaan lahjoista ja huomiosta! Loppujen lopuksi juhlien parasta antia olivat tytön mielestä synttärikortit, joita oli tullut aiemmin myös postista: niillä on nimittäin leikitty niin paljon, että niistä ei taida jäädä mitään jäljelle muistolaatikkoon...


Synttärit ja juhlat ylipäätään ovat ihania, mutta aika ihanaa, että ne ovat nyt hetkeksi ohi! :D

Tällaista näpertelyä siis tällä kertaa, ensi vuoden 1-,3- ja 6-vuotisjuhlat saavatkin nyt jäädä hautumaan ainakin ensi kevääseen ja meidän perhe voi taas keskittyä ihan tavalliseen arkeen... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti