torstai 23. toukokuuta 2013

Valkoinen olohuone

Blogi on ollut pienoisella tauolla remontti- ja opiskelukiireiden takia. Remontti tuli oikeastaan suurimmalta osin valmiiksi yhden viikonlopun (!) aikana tehokkaan työskentelyn ja lisäkäsiparien ansiosta, mutta raivaaminen, siivoaminen ja järjestely ovat olleet yllättävän aikaa vievää puuhaa. 

Kandin työn palauttamisen kunniaksi olen myös tehnyt suursiivouksen kaikissa makuuhuoneissa ja komeroissa, pessyt ikkunoita ja järjestellyt huonekalujen paikkoja uuteen uskoon! Touhua on siis riittänyt ja sotku on ollut hirmuinen, sillä hommat tuppasivat aina lasten hermostuessa jäämään kesken ja jatkuivat, kun aikaa niille taas oli. Nyt huokaisen helpotuksesta, kun jäljellä on enää se mukavin puuha, eli olohuoneen sisustuksen tuumailu ja mietintä. 

Tässäpä kovin remontilta haiskahtava kuvapläjäys olohuoneen remontista, ihan noin sotkuista ei meillä onneksi enää ole, mutta tästä tämä muodonmuutos lähtee... :) (Pahoittelut sumeista kuvista, oli pimmeetä!)

1
2
 Yläkertaan johtavissa portaissa on pieni tasanne, jossa ennen oli kirjahyllyjä. Meillä tuo paikka toimi myös kaatopaikkana ja romuvarastona, eli ullakolle matkalla olevat tavarat saivat oleilla tuossa remonttiin asti! Tasanteella oli kaksi ikkunaa, joista ei kuitenkaan nähnyt ulos, vaan viherhuoneeseen ja erityisesti sen mustilla kärpäsen kakkapilkuilla koristeltuun kattoon. (Viherhuone on siis isoilla kärpäsen kakkaamilla ikkunoilla varustettu KORKEA huone, jossa mies säilyttää likaisia navettavaatteitaan, eli minulle oikea ällötyspesäke, jota välttelen yli kaiken). Koska näillä näkyminen miehen vaatteet tulevat olemaan tuossa huoneessa, eikä maalaistalon kärpäsongelmaan ole olemassa kunnollista ratkaisua, päätimme yhteistuumin laittaa ikkuna-aukot ja näkymän huoneeseen umpeen. Tästä päätöksestä kuulimme ihmettelyjä, "tulee niin pimeää"!  Pidimme pintamme ja umpeen menivät. Maalauksen ja tapetoinnin jälkeen on muuten valoisampaa kuin ennen, joten lälläslää! ;) Tähän tasanteelle kaavailin ensin tietokonepistettä, mutta ilmeisesti suunniteltu työpöytämme ei mahdu tuohon. Plan B on kirjahyllyt tuolle seinälle, jolla ikkunat ennen olivat, tällä hetkellä yläkertaan johtavat portaat nimittäin toimivat iiiiisona kirjahyllynä, joten säilytystila kirjoille olisi todellakin tarpeen!
4
Olohuoneen yksi nurkkaus tässä entisessä kuosissaan (KELTAISTA) ja pohjamaalattuna. 
  oh4oh


tapetti
pohjamaali2

Toinen nurkka spaklattuna, pohjamaalattuna ja tapetoituna. Kuntopyörä on toiminut katseenvangitsijana jo aika kauan, olisi varmaan aika heivata muualle... Valo lisääntyi valkoisen maalin ja vaalean tapetin ansiosta HUIMASTI, vaikka huoneessa on 6 ikkunaa. Sohvakin muuten lähti vaihtoon, kuten kuvista on havaittavissa. Vanha punainen sohvani oli parisen vuotta lainakodissa ja tuli nyt meille takaisin (tosin se pääsee kellariin pelisohvaksi, kunhan joskus raskimme ostaa uudet, neutraalimman sävyiset sohvat).
 
takan takaosa

Takan takana oleva hormi ja tukipilari (älkää kysykö miksi se on tuossa) maalattiin vaaleanharmaalla. Sekin oli ennen keltainen ja aika rapistunut. Olemme mietiskelleet takan paikan vaihtamista alakertaan, jotta saisimme tähän suuremman, VALKOISEN ja paremmin tämän tilan lämmittävän takan (jossa saisi mielellään olla myös pienehkö leivinuuni ;)). Oikealla oven takana on muuten tuo porrastasanne, josta aikaisemmin oli kuvia. Taustalla näkyvä suuri eteinen tapetoitiin samalla tapetilla kun olohuone ja tosiaan ennen vaniljan sävyinen (=keltainen) katto maalattiin valkoisella.


Ruokailunurkkaus koko suurimman muutoksen. Oikeanpuoleisella seinällä oli ennen kiinteät kaapit, jotka nyt otimme pois (näkyvät tuossa pöydän päädyssä). Huomasin jo alkuaikoina, ettei minulla ollut mitään säilytettävää noissa kaapeissa, koska ne ovat niin kaukana varsinaisesta keittiöstä. Remonttivalmisteluissa huomasin taas, että kaapit olivat imeneet uskomattoman määrän tyhjänpäiväistä paperia, laatikkoa, R-O-I-N-A-A! Heitin oikeastaan kaiken noissa kaapeissa säilytetyn tavaran pois -eli kaapit eivät todellakaan olleet tarpeellisia meidän käyttöömme. Vanha kaapisto ja tapetit ovat alakuvassa vielä tiellä, mutta siistimisen jälkeen nurkkauksesta tuli nyt todella avara, raikas ja enemmän ruokailutilan oloinen. Astiakaappi pääsi nyt paremmalle paikalle tuonne nurkkaan, ennen se oli enemmän olohuoneen puolella (tässä vaiheessa selvennettäköön, että nämä kaikki kuvat, paitsi portaiden alaosa, ovat tupakeittiötä, eli samaa tilaa).  

tapetti 2

Tässä tapetit on jo liimailtu seinään (ja kuntopyörä taas tunkemassa kuvaan...). Senkki pääsi astiakaapin entiselle paikalle ja miehen veli vetäisi tuolle seinälle vielä sähköt, sillä koko seinällä ei ennen ollut yhtään pistorasiaa! Nyt tämä senkki ikään kuin jakaa olkkarin ja keittiön alueen.
   tapettikuvio + sävy

Stemman senkki on nyt samalla seinällä kun Hemnesin astiakaappi, joten Ikeasta piti etsiä samalaiset vetimet, että ne sopivat paremmin yhteen. En ikinä tykännyt hopean värisistä neliskanttisista nupeista, kun taas nämä mustat näyttävät minusta sopivan särmikkäiltä muiden mustien yksityiskohtien rinnalla. Kello odottaa vielä pääsyä seinälle, haaveena olisi ripustaa joku oikein ihana blingbling-peili tuon senkin yläpuolelle. 
tuskainen ukko
 Remontin ajan jaloissa pyörineen lego-ukkelin ilme kertoo kaiken remppafiiliksistä tuohon aikaan. Nyt onneksi jo hymyilyttää! :)
            

2 kommenttia:

  1. Raikas ja valoisa tupa! valkoinen on ihmemaali :) meillä oli samaa tyyliä edustavat keittiönkaapit ennen remppaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, ihmemaali! Ihanaa päästä joskus kuistin ja kellarin huoneiden paneelien maalaukseen, kun näkee mitä ihmeitä tämä maali saakin aikaan! :) tosiaan, nuo kaapistot ovat joskus tainneet olla in? :)

      Poista