lauantai 13. heinäkuuta 2013

Sisustusunelmia eli halvinta mahdollista shoppailua

Vaikka on mitä ihanin kesäsää, kesäfiilis ja pitkälti lomaa jäljellä, niin ajatukseni siintävät jo syksyssä! Uuden alku (tässä tapauksessa opintojen jatkuminen) saa minussa aikaan valtavan energiaryöpyn ja virtaa riittäisi vaikka mihin. Hassua muuten puhua uudesta alusta, vaikka syksyllä miltei kaikki kuolee ja kuihtuu! Kaikki, jotka ovat aloittaneet työ- tai koulutaipaleensa syksyisin, tietänevät kuitenkin sen kutkuttavan tunteen vatsanpohjassa, kun näkee taas tuttuja kasvoja ja saa aivoille uudenlaista virikettä.

Tällä hetkellä vatsassa kutkuttelee muukin, kuin paluu yliopistolle, nimittäin palava sisustusinto! Superahkera äitini tuli pikkuveljeni kanssa meille keskiviikkona maalaamaan kellarikerroksen harrastetilaa ja maalausurakan lisäksi äiti siivosi vielä viherhuoneen ikkunoita myöten (joka siis on SE huone täynnä kärpäsen ***** ja raatoja), alakerran vessan ja maalasi vielä ulkokuistinkin! Kylläpä meillä on nyt siistiä, valkoista ja VALOISAA! :) Uudelle, puhtaalle pohjalle on hauska ryhtyä rakentamaan omanlaista sisustusta ja tämä passaa minulle todella hyvin. 

Elloksen kuvasto tuli pari viikkoa sitten ja iskin silmäni muutamaan kauniiseen juttuun, jotka voisivat sopia meille.

Ich habe einige schöne Einrichtungssachen, die zu uns gut passen würden, hier gesammelt. Alles kann man natürlich nicht kaufen, zum Glück kostet gucken nix!

Olohuoneeseen:olohuone lamput

 Hakusessa on kattolamppu olohuoneen puolelle ja musta väri miellyttäisi kaikista eniten. Nämä kattovalaisimet ovat kaikki ihania, mutta parhaiten olkkariin kävisivät ensimmäinen ja kaksi keskimmäistä. Harkintaan... "Home is where my heart is"-lampun laittaisisin meidän "eteisaulaan", josta pääsee siis ylä- ja alakertaan, ulos, vessaan, olkkariin, keittiöön ja makkareihin. Ylä- ja alarivin ensimmäiset lamput sopisivat aika kivasti esim. ruokapöydän päälle, jos niitä olisi kaksi. Pöytälampun toin tähän sen takia, että Pentikin pallolampunjalkoihin voisi syksymmällä vaihtaa mustat varjostimet särmää tuomaan.

olohuoneeseen
 Sisustustyynyt ovat kinkkinen juttu lapsiperheessä, sillä ainakin meillä nelivuotias hyödyntää niitä leikkiheinäpaaleina, rakennustarvikkeina, pommeina, autonrakennustarvikkeina yms. Minä taas haluaisin nauttia puhtaista tyynyistä sohvalla, mutta ehkä sitten kahdenkymmenen vuoden päästä... :) En kuitenkaan aio luopua näistä ihanuuksista, sillä pelkästään tyynynpäällistä vaihtamalla ilme muuttuu kummasti ja sohvalla pitää olla tyynyjä löhöilyä varten! Punainen sohva asettaa tällä hetkellä omat haasteensa, mutta syksyllä tulossa on neutraalimman värinen sohva, joten nämä päälliset on valkattu sellaiselle sohvalle! :)
olohuoneeseen2
Mattokuosina voisi olla joku tällainen. Valkoinen matto meidän maalaistalossa on aika karmiva näky tällä hetkellä...

Kellarin harrastehuoneeseen:
kellariin
 Valkoiset paneeliseinät suorastaan huutavat väriä ja ajattelinkin sisustaa kellarin eri tyyliin, eli VÄRIKKÄÄSTI!

Lastenhuoneisiin:
lapsille
 Koira ja lintunen sopisivat pojan huoneeseen ja perhoset tytölle. Pinkit perhoset voisin kelpuuttaa kyllä mihin tahansa huoneeseen!
Raitamatot ovat aina pirteitä ja tykkään näistä raikkaista väreistä! Tytön huoneessahan on nyt uudet matot, mutta pojan väreihin kävisi mainiosti tuo turkoosiraidallinen matto, jos sitä vain saisi leveämpänä! Lokerikko olisi kätevä nelivuotiaan aarteille, ehkäpä isi tekisi tuollaisen synttärilahjaksi? :) Tuo lamppuhärpäke on myös aika söpö, esim. koululaiselle koulupöydän päälle.

Makuuhuoneeseen:

Syksyllä meidän makuuhuone saa pehmeämmän ilmeen. Allaolevassa näkyy värimaailmaa, joka voisi toimia meillä.   


makkariii
Musta metallikori olisi hyvä kori huiveille tai pienille laukuille. Kaipaisin makkariin myös jonkinlaista istuinta - vaatekasoille! Toinen, järkevämpi vaihtoehto olisi vaateteline. Jostain kumman syystä kerran tai pari käytetyt vaatteet päätyvät lattialle likaantumaan, teline siis saattaisi ratkaista käyttövaateongelman.

Huh. Tämän shoppailureissun jälkeen tuli hyvä fiilis, ei mennyt nimittäin senttiäkään rahaa! Annan näiden idisten muhia nyt rauhassa ja katson sitten syksymmällä mitä uutuksia tilailen. :)


Kuvat lainattu Elloksen sivulta./ Pictures from Ellos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti