keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Kankaat ja vanhat vaatteet kiertoon

Kuten tutut varmaan tietävätkin, olen innokas ostamaan uusia vaatteita ja tämän takia vien vanhoja vaatteitani kirpputorille pari kertaa vuodessa. Jotkut vaatteet ovat kuitenkin sen verran kulahtaneita, että niitä ei kehtaa viedä edes kirppikselle, joten minne ne sitten laitetaan? Roskikseen? Minä olen käyttänyt kulahtaneimmat t-paidat pesurätteinä, mutta muut vaatteet olen surutta viskannut roskakoriin sen tarkemmin miettimättä mihin niitä voisi käyttää! 

Onnekseni sain synttärilahjaksi ompelukoneen ja se onkin ollut ahkerassa käytössä, tosin projektit ovat olleet melkoisen simppeleitä... Koska en omistanut etukäteen juuri minkäänlaisia kangaspaloja, oli katseltava kirppiskassia ja muita vanhoja tekstiilejä uusin silmin. Ompeluinnostuksen iskiessä kulahtaneet ja haaroista reikäiset mustat velour-housut päätyivät pieniksi koristetyynyiksi olohuoneeseen. Pampulanauhaa lukuunottamatta kaikki materiaalit tähän projektiin löytyivät siis omista varastoista: pehmusteet otin vanhoista muotonsa menettäneistä tyynyistä (muodottomuus säilyi ikävä kyllä näissäkin tekeleissä!) ja housut tosiaan olivat roskikseen menossa. Tyynyistä tuli oikein kivat, kovin mukavat ne ei ole pään alla, mutta söpöjä koristuksia kyllä!Toinen projekti oli hieman haastavampi, tein nimittäin hupun nojatuolille, joka oli jo aikaa sitten saanut kaatopaikkatuomion. Vaikka vihreä tuoli oli mielestäni malliltaan hyvä ja tyynyt tuntuivat olevan hyvässä kunnossa, väri ei kuitenkaan miellyttänyt silmää. Enhän minä ison mahani kanssa olisi jaksanut kangaskaupoille lähteä, joten oli taas kaiveltava kaappeja. Löysinkin vanhan  valkoisen Ellokselta ostamani sohvanpäälliskankaan (joka siis käytännössä on todella iso napakkaa kangasta oleva lakana, jonka voi heittää sohvan päälle), jonka ajattelin olevan sopiva tähän projektiin. Meidän sohvissa on onneksi nykyisin vaihtopäälliset, joten aloin surutta mittailla nojatuolia ja siirtää mittoja löytämälleni kankaalle. En piirtänyt kaavoja, vaan leikkelin palasia ja liitin ne toisiinsa nuppineuloilla suoraan sohvan päällä. Hupun teko oli yllättävän helppoa ja nopeaa - siis juuri sellainen käsityö mistä minä pidän! Kätteni jälki ei ole ehkä siisteintä mahdollista eikä ompeleet täysin suoria, mutta onnistuin saamaan vihreästä nojatuolista ihan freshin näköisen! :)

Kuvissa vilahtaa myös poikani kanssa tehty kahvikupista tuunattu neulatyyny! Kupit ovat itse asiassa ilmeisesti mieheni mummoltaan saamia, mutta jääneet kaikessa koreudessaan käyttämättä. Nyt kupposet ovat miltei jatkuvassa käytössä käsitöitä tehdessä ja ilahduttavat ainakin minun silmääni! :)
  Viimeisin ompeluprojekti on tehty äitiyshousuista, jotka ostin kirpputorilta parilla eurolla. Lyhytkoipisena jouduin lyhentämään housuja paljon ja tämä takia en aikonutkaan viedä housuja takaisin kirppikselle, vaan jätin ne odottamaan inspiraatiota. Näin jossakin blogissa söpöjä Maileg-pupujen kopioita ja päätin tehdä omat versioni! Miksi sitten valitsin kankaaksi äippähousujen harmaan...? No, ei ollut muutakaan "neutraalia" saatavilla, harmaa pupu oli saatava! :) Pupu oli todella helppo tehdä, hampaiden kiristelyä aiheutti ainoastaan vanun tunkeminen rimpularaajoihin. Tässäkään ompeluksessa saumat eivät ole ihan kohdillaan, mutta eihän se nyt ole niin justiinsa? Aluksi ajattelin tehdä pupulle mekon, mutta löysinkin tylliä, jota muistaakseni käytettiin hääkoristeena häissämme. Tyllistä saikin oikein soman hamosen pupulle! Nyt sormia syyhyttää tehdä lisää näitä pupusia tälle pupulle kaveriksi ja sukulaistytöille lahjaksi... :)2 kommenttia:

  1. Ihania käsitöitä - reipas olet!

    Mukavaa Juhannuksenaikaa sinulle :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, saisipa tahdin pidettyä jatkossakin samana! :D

    Hyvää juhannusta! :)

    VastaaPoista