keskiviikko 15. elokuuta 2012

Hääjuttuja

Meidän lokakuisista häistä tulee väriteemaltaan mustavalkoiset. Värit ovatkin se pohja, jonka ympärille olen lähtenyt rakentamaan kokonaisuutta.

Hääpuvut ja sormus
Mekosta tulee valkoinen, pitsinen ja toivottavasti elegantti, romanttinen mutta ei mikään hörhökokonaisuus. Raskaudesta johtuen mekon etsiminen jää aika viime tipalle, mutta vuokraaminen on ollut koko ajan mielessä. Eiköhän sieltä pukuvuokraamosta löydy jotain visiooni sopivaa. Kengät on sentään jo ostettu!Tuleva aviomieheni saa itse päättää puvustuksestaan, jotain mieskin saa tehdä häiden eteen... Lasten asut ovat vielä auki, kyseessähän on myös tulevan vauvamme kastejuhla, joten ainakin kastemekko on varma. Se on vanhanaikainen puuvillainen kaunotar, jonka äitini osti L:n kastajaisia varten. Mekko on ollut käytössä myös L:n vuotta nuoremmalla serkkutytöllä. Äitini on kirjaillut helmaan lapsenlapsien nimet kauniisti, tarkoituksena on luoda tällainen uusi "perinne". Äiti on virkannut tulokkaalle myös valkoisen neuleasun ja myssyn, joihin pikkuinen puetaan siirtymien ajaksi. Sormus tulee olemaan valkokultaa, kuten kihlasormuksemmekin, ja yhdellä isohkolla timantilla. Yksinkertaista mutta kaunista!


Kampaus ja meikki
Glamour-tyylinen niskanuttura olisi aivan unelma, toinen vaihtoehto on lettimäinen kiharakampaus. Minulla on pitkät tummat hiukset ja jotenkin visioni sileästä nutturasta ja kenties jostain kauniista vintagehenkisestä hiuskorusta tuntuu minunlaiselta. Meikissä olen herkutellut ajatuksella punaisista huulista. Ajattelin ottaa ripsienpidennykset pitkästä aikaa, ja kokemuksesta tiedän että niiden kanssa silmämeikin tarve on melko olematon! Kynnetkin voisi laitattaa pitkästä aikaa, tänä kesänä olen möyrinyt mullassa ja perannut mustikoita, joten omat kynnet ovat aika surkean näköiset.

Ruoka ja juoma
Emme missään vaiheessa ole halunneet täysin perinteistä häämenua, mutta budjetin rajoissa emme tarjoa mitään kovin erikoistakaan. Pääruokana tarjoamme karitsan paahtopaistia punaviinikastikkella sekä kermaista broileria paholaisen hillolla. Lisukkeena on ainakin perunoita ja kasvisgratiinia. Lisäksi tarjolla on neljää erilaista salaattia. Tuleva mieheni käväisi viikonloppuna laivalla ja toi matkalaukuittain puna- ja valkoviiniä, joita olisi tarkoitus tarjoilla ruokajuomana niiden normaalien juomien lisäksi. Illaksi olemme hamstranneet kauppojen tarjouksista limppareita ja kai me hieman siideriä ja oluttakin varaamme vieraille. Tarkoituksena olisi tehdä omenaboolia illaksi.

Kakkukahvit
Kakusta tulee päällisin puolin valkoinen, sokerimassalla päällystetty valkoisin neilikoin koristeltu kaunokainen (valkoinen neilikka on muuten "teemakukkamme"). Kakku on suklaakakku ja välissä on vaikka minkämoista herkkua. Pidän tuosta valkoisen kuorrutteen ja tumman kakkupohjan + valkoisen täytteen yhdistelmästä. Sopii teemaan! Kakun ohella tarjoilemme lusikkaleipiä ja kahvipöydässä tulee olemaan nykyisin ilmeisesti jo perinteeksi muodostunut karkkibuffetti (mustilla ja valkoisilla karkeilla!)

Koristelu
Kutsumme on mustavalkoinen, pitsillä somistettu. Joten koristelussa käytämme paljon pitsiä, sekä mustaa ja valkoista. Pöytäkoristelut on vielä hakusessa, olen ajatellut mustia kaitaliinoja valkoisten pöytäliinojen päälle, eräästä nettikaupasta löytyi aika kaunista mustaa helmi"nauhaa", joka sopisi koriste-elementiksi. Haaveissa siintävät myös erilaiset timanttikoristeet, jotka kuitenkin ovat vielä harkinnan alla, sillä en halua liikaa krääsää pöydille. Citymarketista ostin kauniita korkeita kynttilänjalkoja (50 senttiä kappale, LÖYTÖ!). Niihin hommasin Ikeasta jo kruununkynttilöitä. Kukkakoristeista tiedän vasta sen verran, että neilikoita on tulossa. Ja mielellään kokovalkoisia kimppuja ja pyöreitä! Matalia vai korkeita? Mihin ne laitetaan? Miten paljon? Oma kimppuni tulee olemaan valkoinen pyöreä neilikkakimppu, melko pitkällä varrella. Varteen sidotaan paksu musta satiininauha. Koska lokakuussa on jo pimeää, ajattelin tehdä pilttipurkeista rautalangan avulla kivoja tuikkukuppeja, joita voi ripustaa juhlapaikan lähipuihin. Juhlapaikka itsessään ei ole kovin glamouröösi, joten saatan joutua ostamaan vielä paaaaaljon valkoista kangasta tms. ja nauhoja, jotta saan paikasta mielikuviani vastaavan tunnelmallisen juhlatilan.


Jotain tällaista, tosin vihreällä varrella, joka ei ole noin massiivinen! :) Tyyli on kuitenkin tämä

Hääyö ja häämatka
Häämatkalle lähdetään varmaan vasta vuoden päästä, kunhan vauvakin on isompi. Hääyö... Mietinnässä!

Kuljetus
Apuva...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti