maanantai 19. toukokuuta 2014

Uusi makuuhuone

Pitkäksi venähtäneen (tahattoman) blogitauon jälkeen innostuin taas bloggaamaan. Puolen vuoden aikana on nimittäin tapahtunut yhtä ja toista, eikä aikaa blogin kirjoittamiselle tai valokuvaukselle ole löytynyt sitten millään. Syy tähän kiireeseen lienee se, että olen raatanut yliopistolla hurjan pitkiä päiviä ja suorittanut uskomattoman määrän kursseja, sillä meille on tulossa vauva ja halusin saada opinnot mahdollisimman hyvälle mallille ennen äitiyslomaa. Aloitin syksyllä vielä suomen kielen opiskelut, joten lisähommia on riittänyt, vaikka normaalissa tilanteessa olisin jo saattanut valmistua! Tämä tarkoittaa sitä, että opinnot jatkuvat vielä parilla vuodella, vaikka tänä vuonna sainkin aika hyvin haalittua opintopisteitä. Nyt olen kuitenkin vihdoin äitiyslomalla ja laskettuun aikaan on enää pari päivää, joten mikäs hauskempaa kuin alkaa blogata taas! :)

Raskauden ja opintojen ohella meidän perheen arkeen on kuulunut myös pientä remonttia, huoneiden vaihtamista ja huonekalujen uudelleen järjestelyjä. Vauvan tulo ei osoittautunutkaan niin yksinkertaiseksi asiaksi, sillä jossain vaiheessa huomasimme, että makuuhuonejärjestelyt uhkasivat käydä todella hankaliksi. Päätimmekin mieheni kanssa raivata yläkerran työhuoneesta meille uuden makuuhuoneen, jolloin tyttäremme sai meidän vanhan huoneen. Tytön huone oli niin pieni, ettei sinne olisi millään mahtunut asumaan, kun taas meidän vanha huoneemme majoittanee jatkossa loistavasti kaksi pientä lasta. 

Minua hieman harmittaa vanhasta makuuhuoneestamme luopuminen, sillä se on ensimmäinen mieheni kanssa yhdessä remointoitu huone ihanine Laura Ashley -tapetteineen... Toisaalta taas on ihanaa, kun tyttö sai nyt enemmän tilaa leikeilleen ja me saimme oman mukavan sopen yläkerrasta. Uuteen makuuhuoneeseemme mahtui nyt paremmin vauvan sänkykin, joten vauvan ei sentään tarvitse majoittua eri kerroksessa! Plussaa yläilmoihin muuttamisessa on myös se, että nyt saimme oman pienen wc:n ja aulatilaa, johon olen tällä hetkellä tekemässä pienimuotoista walk in -vaatehuonetta. Wc odottaa remonttiaan, mutta tässäpä kuvia uudistuneesta yläkerrasta, joka sekin kaipaa vielä listoja, uutta lattiaa ja ainakin uusia yöpöytiä.

Mustat seinät ovat herättäneet paljon kysymyksiä ja paheksuntaa (goottikausi is back? saatananpalvontaa? synkkää? miten saatte nukuttua? pimeää?), mutta sain toteutettua pitkäaikaisen haaveeni ja tykkään! Entäs te?

Ennen:
 Tässä lähtötilanne. Paljon romua ja tavaraa. Vasemmassa reunassa näkyy kiinteät kaapistot, jotka poistettiin. Katto ja seinät maalattiin valkoiseksi, tosin kaksi seinää saivat mustan maalipinnan.

Jälkeen:
 Sängynpääty on mieheni kanssa toteutettu projekti ja nurkassa nököttävä nojatuoli sai ompeluinnostuksen iskiessä uuden valkoisen päällisen vanhasta sohvan päälliskankaasta. Huonekalut ovat kaikki vanhoja, lapsuudenkodistani tai eräästä vanhasta talosta tänne raahattuja ja kunnostettuja. Äitini oli kutonut uskomattoman ihanan maton, joka sopi uuteen huoneeseen kuin nakutettu. Uusimmat sisustuselementit huoneessa ovat mieheltäni joululahjaksi saadut Pentikin Rondo-valaisimet sekä bling-kattovalaisin, jonka ostin heräteostoksena Askosta. Rahaa huoneen uuteen ilmeeseen ei siis ole toistaiseksi kulunut kuin maalien ja lamppujen verran verran.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti