lauantai 14. joulukuuta 2013

Joulun odotusta

Joulun odottelu on mielestäni parasta aikaa vuodesta ja tämä jouluintoilu onkin hieman häirinnyt keskittymistäni opiskeluun. On ollut miljoona kertaa hauskempaa näprätä käsillä kaikkea ja fiilistellä lasten kanssa joulua kuin kirjoittaa puisevia esseitä ja lukea tentteihin. Nyt suurin koitos alkaa kuitenkin olla takana ja voin vihdoin ja viimein kaivaa loputkin joulukoristeet esille!

Sain mieheltäni uuden kameran ensimmäisen hääpäivämme kunniaksi ja olenkin napsinut muutamia jouluisia ideoita muille jaettaviksi. Tänä jouluna meillä korostuu entistä enemmän tee se itse-meininki, sillä en tahdo ostaa meille enää mitään uutta ainakaan joulua varten. Samoin olen minimoinut tämän vuoden jouluostokset niin, että ostellaan vain lapsille ja muiden lahjat saavatkin olla sitten ajatuksella itse tehtyjä. Jouluvalmisteluihin olen aikaisemmista vuosista poiketen käyttänyt hurjasti luonnonmateriaaleja ja tykkään kyllä kovasti niiden luonnollisuudesta yhdistettynä vaikkapa hopeaan.

  Ich liebe Weihnachtszeit. Dieses Jahr war ich aber sehr eilig, weil ich so viele Aufgaben für die Uni hatte. Jetzt bin ich mit denen fertig und kann mich endlich auf Weihnachten konzentrieren. :) Dieses Jahr werde ich so viel selbst machen wie möglich, weil es irgendwie sehr traurig ist, wenn man so viel (auch unnötiges) kaufen muss. Ich habe Inspiration aus der Natur bekommen, die natürlichen Farben und Silber sind schöne Farben für Weihnachen und passen auch gut zu unserem Haus.

Joulu hiipi kotiimme ensin joulutorttujen ja glögin muodossa. Sitten innostuin osallistumaan erääseen aamiaiskattauskilpailuun ja ideoin tällaisen jouluisen aamiaskattauksen. Kattaus inspiroi minua sen verran, että olen pyrkinyt nyt yhdistelemään erilaisia astioita ja lautasliinoja ainakin viikonloppujen ruokahetkinä. Kauniin kattauksen äärellä onkin mukavaa nautiskella hyvästä ruuasta.

Ein schön gedechter Tisch macht mich glücklich. Das Essen schmeckt auch besser, wenn alles schön ist!

joulukuu 2012 249

Varastoista löytyy jos minkälaista harmaantunutta lankkua ja lautaa ja ideoinkin pienen joulukuusen pojan huoneeseen. Alunperin halusin maalata kuusen mustalla liitutaulumaalilla ja kirjoitella siihen pieniä tervehdyksiä, mutta harmaantunut lauta on niin kaunista, etten tahtonut peittää pintaa maalilla. Erityisen kierrätyshenkisen kuusesta tekevät käsintaotut naulat, joita mieheni löysi jostain vanhan talon kätköistä. Tähti on kuusenkoriste viime joululta ja sopii kuusen latvaan mainiosti!

Mein Mann hat diesen Diy-Tannenbaum selbst gemacht. Er hat die alten grauen Bretter in dem Lager gefunden und der Stern ist vom letzten Weihnachten.
joulukuu 2012 376
joulukuu 2012 182
joulukuu 2012 373
Jostain kumman syystä olen palannut tänä jouluna vanhaan lemppariväriini, haaleaan vaaleanpunaiseen. Löysin Helsingin reissullamme kauniita kynttilöitä ja niiden ympärille olikin hauskaa sommitella soma käpyinen adventtiasetelma. Paloturvallinen tämä viritelmä ei todellakaan ole, mutta olemmekin poltelleet adventtikynttilöitä vain sunnuntaikahvien aikana.

Luonnonmateriaalit päätyivät myös pre-joulukuuseen. En halunnut vielä tuoda aitoa kuusta sisälle, joten pojan kanssa etsimme pihalta kiviä ja asettelimme kesällä löytämämme harmaan oksan kivikkoon. Muutama käpy ja Pentikin lasisydän kaunistavat "kuusen" yksinkertaisella tavalla.

Hier sieht man wieder Materialien aus der Natur. 

joulukuu 2012 372
Viime joulusta poiketen tahdoin nimenomaan vaaleanpunaisia hyasintteja ja nyt ne alkavat ihastuttaa kukinnoillaan (ja vihastuttaa voimakkaalla tuoksullaan).

Hellrosa ist auch ein von unseren Weihnachtsfarben, ich hatte ja Glück, dass die Hyazinthen, die ich gekauft habe, auch hellrosa waren! 

joulukuu 2012 364
joulukuu 2012 367
joulukuu 2012 366
Viime jouluhan meillä oli kovin mustavalkoinen, mutta valkoiset joulupallot ovat yhä puutelistalla. Joulukuusenkoristeita on kuitenkin siunautunut meille jo monta pientä laatikollista, joten en halunnut ostaa enää yhtään uutta koristetta. Siksipä tuunasin vanhat kirkkaanpinkit joulupallot valkoisella villalangalla. Kun valkoinen kausi menee ohi, voin ottaa sähäkät pinkit taas käyttöön. Tässä onkin kiva vinkki kuluneiden ja rumanväristen, mutta muuten ehjien joulupallojen tuunaukseen. Palloista, joiden ripustinosa on katkennut, saisi kauniita "lankapalloja" vaikkapa lasimaljaan tai lasikuvun alle.
Ihanaa joulunalusaikaa!


Eigentlich bräuchte ich noch weisse Dekorationen für unseren Weihnachtsbaum, aber wie schon gesagt, will ich keine neue Sachen kaufen. Somit habe ich die alten pinken Weihnachtskugeln gefunden und weil sie mir nicht mehr gefallen, habe ich entschieden sie mit weissen Wollfaden zu überziehen. Jetzt passen sie besser zu den anderen Naturmaterialien und sehen sehr warm und gemütlich aus! :) 
Schöne Weihnachtszeit!
           

1 kommentti: