perjantai 23. elokuuta 2013

Ideahautomossa

 En osannut aavistaakaan, kuinka pitkälle pieni idea kantaa… Olen nimittäin aina haaveillut suuresta pukeutumis-/vaatehuoneesta ja eräänä päivänä sainkin mielestäni superhyvän idean. Poistetaan kahden makuuhuoneen pienet vaatehuoneet ja näin ollen laajennetaan tytön huonetta. Avataan vanhempien makkarin seinään oviaukko nykyiseen saunaan ja muutetaan sauna vaatehuoneeksi! Pienennetään saunan yhteydessä olevaa perheen kylppäriä hieman ja uudistetaan sitä. Entäs sauna? No, alakerrassa on sauna-/kylpyosasto, jota ei kuitenkaan koskaan ole tehty valmiiksi, joten rakennetaan saunaosasto valmiiksi. Kodinhoito? Alakerrassa on myös suurehko vessa, joka on tällä hetkellä pyhitetty miehen työvaatteille. Muokataan siitä kodinhoitohuone, jossa on pesu-, kuivatus- ja säilytystilaa. BINGO! Hyvä idea ja mieskin innostui.


Urakkaa kuitenkin riittää, joten suunnitelmat alkoivat täydellä tohinalla. En ole aikaisemmin uhrannut ajatustakaan kylpytiloille, koska olen ajatellut keittiöremontin ohittavan tämän tarpeen. Nyt kuitenkin tuntuu, että pyykinpesu ja saunominen on saatava muualle, koska kosteus kertyy makuuhuonesiipeemme aika pahasti. Lisäksi en ole koskaan ollut muusta näin epävarma, kuin tulevasta keittiöstämme…  Pikkuiset vaatehuoneet ovat olleet käytännölliset, mutta meidän makuuhuoneemme on lattiasta kattoon täynnä vaatteita, kenkiä, asusteita kun taas tytön huoneen vaatehuone on lähinnä vauvatavaroiden säilytyspaikka. Vaatehuoneiden seinien kaato laajentaisi neitokaisen huonetta hieman ja tulevaisuutta ajatellen huoneessa voisi majailla kaksikin lapsukaista. Suureen vaatehuoneeseen taas voisi säilöä talvi-/ kesävaatteet, vauvanvaatteet ym. ja mikä parasta, äiti saisi unelmoimansa vaatehuoneen! Lastenhuoneissa arkivaatesäilytys hoitunee lipastolla (kuten pojan huoneessa) tai irtovaatekaapilla.

Tästä päästään sitten siihen, että mehän olemme juuri remontoineet kaikki makuuhuoneet ja miltei kaikki olisi nyt aloitettava alusta. Tunnelmat ovat ristiriitaiset, sillä rakastan meidän huoneen tapettia yli kaiken, enkä todellakaan halua tuhota sitä! Lastenhuoneiden kohdalla harmitus ei ole niin suuri, sillä pojan huoneen mörkötapettia on jo muutamasta kohdasta revitty ja tytön huone näyttää hieman sekavalta suurten seinäpintojen puutteen takia. Pojan huoneessahan ei varsinaisesti tarvitse tehdä mitään, mutta olen miettinyt, että maalaisin tapettiseinän jossain vaiheessa sen revityn ilmeen takia. Tytön huoneessa suurin ongelma on ollut huonekalujen sijoittelu ja vaatehuoneen poistolla sinne saisi vihdoinkin jotain järkeä. Kaiken kaikkiaan idea on kuitenkin hyvä ja päätimme aloittaa alakerran kylppäritilan teolla, jonka jälkeen on hyvä tekaista yläkerran kylpyhuone ja uusi vaatehuone. Tytön huoneen laajennus saanee jäädä viimeiseksi, jotta tavarat saadaan säilöön uuteen vaatehuoneeseen. 

Koska kylppäriremontti on miehelleni ja minulle uusi juttu, se on lisäksi kallis ja pitkäkestoinen projekti (itse tehtynä ainakin), joten päätin kerrankin olla toimimatta nopeasti. Nyt menossa on ideoiden keräilyvaihe ja hauduttelua, kypsyttelyä ja pohtimista siitä, mitä todella kylpyhuoneelta haluamme.

Wir werden uns ein neues Badezimmer und "Homespa" mit Sauna bauen. Ich habe total schöne Bilder von Internet gefunden und möchte sie gerne mit den Lesern teilen. :)



Yläkertaan perheen pikkukylppäriin haluan paljon valoa ja raikkautta piristämään kiireisiä arkiaamuja. Huoneessa on pakko olla suihku ja entisen suihkukaapin korvaisinkin lasiseinällä helpottaakseni siivoamista. Jotta lattia pysyisi suht kuivana, on lattialämmitys aika must-juttu. Kuulemma sellainen "on jo", mutta minusta lattia on aina hyytävän kylmänkostea. Plussana kylppärissä olisi ehdottomasti kaksi lavuaaria ja itse olen tykästynyt tässä tekstin alapuolella olevassa kuvassa näkyvään malliin. Lisäksi kylpyhuoneeseen tarvitaan kunnon peili ja kunnolliset valot. Vessanpöntöksi olemme pohtineet seinään "upotettavaa" mallia, näin puhdistus olisi helpompaa. Näitä kaikkia varten kalustejärjestystä joudutaan todennäköisesti uusimaan ja nyt hieman jännittääkin, saadaanko kaikki sopimaan kuten haluaisimme!

 

 
Kellarin "kotikylpylää" ajatellen löysin ihanan kuvan tassujalkaisesta ammeesta, joka on pitkäaikainen haaveeni. Mies ei kuitenkaan ajatuksesta innostu, vaan tahtoisi poreammeen. Saa nyt nähdä tuleeko meille minkäänlaista ammetta, olen nimittäin kuullut, että sitä pitäisi olla koko ajan jynssäämässä... Tykkäisin kuitenkin kylvettää lapsia kunnon ammeessa muovisen vannan sijaan ja  tietty polskia siellä itsekin (kynttilänvalossa kuoharilasi kourassa)! ;)

 Saunan suunnittelu jäänee miehelle, yhteisinä ominaisuuksina listasimme ikkunat suihkutilaan klaustrofobisen olotilan välttämiseksi (saunassa ei ole ikkunoita ulospäin), sekä lauteet, jolla on turvallista oleilla lasten kanssa. Suihkutilaan mahtuu ainakin näillä näkymin kaksi suihkua, mikä helpottaa saunomista todella paljon. Nykyisin jonotellaan pikkuruiseen suihkukaappiin hyisessä kylppärissä, mistä en tykkää sitten yhtään! Alimmissa kuvissa näkyy kivat syvennykset sampoopulloille ja purnukoille, sellaiset olisivat hauskat niin ala- kuin yläkerrassakin. Värimaailmalle en ole uhrannut ajatustakaan, mutta näiden inspiskuvien perusteella mennään todennäköisesti aika neutraalilla linjalla, harmaata, mustaa ja valkoista. Materiaalitkin ovat hakusessa, joten täytenee käydä kaupoilla hiplailemassa. Pääasia on kuitenkin turvallisuus! Eli se, että lapset pysyvät pystyssä märällä lattialla, eivät tipu kiukaalle saunan lauteilta, eivätkä huku ammeeseen ilman valvovaa katsetta. Erittäin tärkeänä kakkosena korostan helppoa puhtaanapitoa, eli ei kiitos kaikelle vaikeasti hoidettavalle!

Täältä

 

 

 

tiistai 20. elokuuta 2013

Operaatio raskauskilot

Raskauskilojen karistaminen on ollut mielessäni jo viime syyskuusta lähtien ja muutama kilo lähtikin pelkästään imettämällä. Sitten painonlasku jumahti ja kaikkeen muuhun tuntui olevan enemmän aikaa kuin liikkumiseen ja ruokailun kontrolloimiseen. Huimat kymmenen liikakiloa eivät tuntuneet häviävän sitten millään, kunnes täytin 25 vuotta ja aloin kriiseillä ja sen myötä järkeillä. Listailin mielessäni asioita tärkeysjärjestykseen ja perheen lisäksi listalle nousi uusi asia, terveys. En ole koskaan aikaisemmin pitänyt omaa terveyttä tärkeänä, olen vaan luottanut omaan jaksamiseeni ja hyvinvointiini. Vaikka suvun perinnölliset sairaudet, vaivat ja esteettiset haitat ovat olleet aina tiedossani, en ole tähän asti kuvitellut niitä omalle kohdalleni. Jokin päässäni kuitenkin naksahti ja laihdutusoperaatio alkoi kuin huomaamatta. Oikeastaan en voi edes sanoa, että olisin varsinaisesti laihduttanut, voin sanoa pikemminkin, että muutin elämäntapojani. Eli olen jättänyt kaikki ylimääräiset välipalat, limpparit ja vaalean leivän pois, olen pienentänyt annoskokoja ja janojuomaksi valitsen mieluummin vettä kuin mehua. Lisäksi liikun entiseen mittapuuhun verrattuna PALJON (joskaan minusta ei koskaan tule himoliikkujaa, sen verran kivaa sohvalla makoilu on...)! Kaiken tämän aikana olen viettänyt tyttöjen kanssa herkutteluiltoja, juhlinut lasten synttäreitä herkkujen kera ja muutenkaan en ole varsinaisesti kieltänyt itseältäni mitään (ts. olen  oppinut kohtuuden pullan puputtamisessa).

Kaiken salaisuus on kai se, etten todella ajatellut pudottavani painoa,  muutin vain elämäntapojani. Mieskin huomautti, että olen todella hyväntuulinen, vaikka yleensä olen aikamoinen känkkäränkkä nälkäisenä (eli tämä kertonee, että syön oikealla tavalla kun ei ole nälkä, ei kiukuta ja paino putoaa). 

Nyt on pudonnut siis yhteensä 9 kiloa huhtikuun lopusta lähtien ja enää olisi 1 surkea raskauskilo jäljellä (plus tietysti ne 5 kg, joita normaalipainoisena tahtoi pudottaa). On ollut lohduttavaa huomata, kuinka paino pienenee vähän kerrassaan, kun vielä muutama kuukausi sitten se pysyi jääräpäisesti samoissa kauhulukemissa. Olen viime aikoina huvikseni sovitellut vanhoja vaatteita ja voi sitä riemua, kun suurin osa ihanuuksista mahtuu päälle! Yksi toimivaksi havaittu laihisvinkki on muuten myös se, että legginssit ja löysät tunikat pannaan. Itsehän olen ollut pitkään leggari+tunikatyyppi, juurikin sen takia, että farkut eivät mahdu, enkä kehtaa ostaa isompia jos joskus laihdun ja lisäksi tunikat peittävät vatsaröllykän kivasti. Tänä kesänä olen pakottanut itseni pitämään liian tiukkoja farkkuja ja tämä on ollut aika hyvä motivaattori siihen, että farkkuihin on joskus mahduttava ilman, että ne puristavat. Pikku hiljaa olen luopunut ihanista mammatunikoistani ja legginsseistä, toivottavasti seuraavan lapsen jälkeen kiloja ei tulisi niin hurjasti kuin viimeksi...

Tällä postauksella haluan tsempata kaikkia raskauskilojen kanssa painivia, kyllä se paljon puhuttu elämäntapojen muutos voi onnistua, tarvitaan vaan jonkinlainen wake-up call (minun tapauksessani terveys). Suurin haaste lienee kuitenkin se, että pitäytyy uusissa tavoissaan, eikä palaa vanhaan...

tiistai 13. elokuuta 2013

Inspiraatiota H&M Home:n syksyn mallistosta / Inspiration von H&M Home

En tiedä olinko se minä vai miehen ryökäle, joka oli piilottanut Hennesin uusimman kuvaston lehtipinon alimmaiseksi. Onneksi laittelin lehtiä tänään keräykseen ja kuvasto päätyi minun hellään huomaani, eli kuolattavaksi. Vaateihanuuksia en tällä kertaa bongannut muille kuin lapsille, mutta sisustuspuolella oli kaikenlaista kivaa minulle. Päätin koota näistäkin kivoista elementeistä inspiskollaasit, jotka sitten saavat muhia päässäni. Elloksen kollaaseista oli apua, sillä sain kuin sainkin tilattua parit mukavat tyynynpäälliset meillle! :)

Ich habe Bilder für Inspiration auch von Hm.com gesucht.

Pojille / Für Jungs


pojalle



Piilotteluun / Zum Verstecken


teltat



Söpistelyyn / Zum "Süss -sein"


söpöilyyn

 
 Sänkyyn / Ins Bett
sänkyyn

 Lastenhuoneen säilytykseen / Zum Verwahrung im Kinderzimmer
 
säilytys

 Tyynyille / Für Kissen

sohvalle2


sohvalle
  

  Sisustukseen / Zum Ausstatten

trendiä
sisustukseen1



Hakusessa olisi ainakin mustavalkoisia tyynyliinoja sekä tuota hailakkaa roosaa, joka miellyttää silmääni päivä päivältä enemmän. Jotenkin särmikkään mustavalkoisen ja herkän pastellisen vaaleanpunaisen liitto tuntuu niiiiiin vastustamattomalta! Äidiltäni olen jo jokin aika sitten tilannut neulotun, pehmeän ja lämpimän torkkupeiton, tekisin itse, jos hermot riittäisivät! ;)

Ich habe bemerkt, dass schwarzweiss  und hellrosa sehr gut zusammenpassen, deswegen möchte ich gerne die perfekte schwarzweisse und hellrosa Kissenbezüge finden.  Die graue genähte Decke daoben sieht übrigens supergemütlich aus, zum Glück hat meine Mama mir versprochen, dass sie mir eine Decke näht. Natürlich konnte ich sie auch selbst machen, wenn meine Nerven bessere wären! ;)

Lasten sisustusjutuissa ihastuin noihin Bambi- ja T-Rex -juttuihin! Teltoista tuo lapsia ahmiva kita on ehkä hienoin! ;) Lisäksi nuo söpistelyyn sopivat kylpytakin näköiset  hupulliset torkkupeitot ovat todella kivat. Kunhan pääsen livenä hypistelemään Hm:n tarjontaa, aion tutkailla ainakin noita puunkanto-säilytysrasioita, ne mätsäisivät pojan huoneen lelukassin kanssa.

Ich mag besonders die Bambi- und T-Rex -Sachen für Kinder. Das Zelt mit dem Rachen sieht cool aus, auch die 3 Kisten, die wie Baumstammen aussehen, wären schön bei meinem Sohn im Zimmer

Sisustusesineitä en tarvitse, mutta tässä olisi jotain, joita voisin meille kelpuuttaa. Alimmassa kuvassa näkyvät punakultaiset eli kupariset esineet (korjatkaa, jos menee väärin) ovat nyt TODELLA trendikkäitä, mutta en näe meillä kuparia ainakaan tämän syksyn sisustuksessa. Kynttilöitä ja MUSTAA sen sijaan kotiutan meille jatkossakin lisää! :)

Momentan ist Kupfer sehr trendy, aber bei uns kann ich es nicht vorstellen. Die kleine Vasen oder Kerzenhalter brauche ich eigentlich nicht, aber alles was SCHWARZ ist, gefällt mir so sehr.

Etelänmatka

Päätimme perheen kanssa lähteä ihan yllättäen kesälomamatkalle näin koulujen alkamisen kunniaksi! :) Kohteeksemme valikoituivat Herra Hakkaraisen talo Sastamalassa ja Muumimaailma Naantalissa, vaikka alun perin suuntanamme piti olla Särkänniemi Angry Birds - ja Koiramäkipuistoineen. Yövyimme miehen mummun luona Hämeessä, josta oli sopiva matka päiväretkelle Naantaliin ja lisänä siellä sai todellakin rauhoittua hektisten päivien jälkeen!
syksy
Lähdimme matkaan torstaina ja ajelimme Sastamalaan, jossa tutustuimme Herra Hakkaraisen taloon. Herra Hakkarainenhan on Mauri Kunnaksen unissakävelevä satuhahmo ja Herra Hakkaraisen talossa on niin ikään Hakkaraisen koti ja muita Kunnaksen kirjoihin liittyviä lavasteita (esim. Kaikkien aikojen avaruus, Koiramäen lapset kaupungissa ja Sir Artturin ritarit). Mauri Kunnas -fanille paikka on tietysti aika hauska kokemus ja etenkin nelivuotiaamme viihtyi talossa hyvin.  Ritarileikkien ja avaruuslennon lisäksi pojan lemppari taisi olla pihalla oleva autorata, joka mukaili Kunnaksen Hurjan hauskaa autokirjaa. Herra Hakkaraisen talon vieressä oli mielenkiintoinen kirjamuseo Pukstaavi, mutta se jäi tällä kertaa katsastamatta, sillä lapsia kiinnosti enemmän hiekkalaatikko ja muut pihavempeleet. Pukstaavin pihamaa oli tehty hauskasti Kiljusten perheen seikkailuja mukaillen, siellä täällä näkyi erilaisia sitaatteja ja pahvihahmoja.

herrahakkarainen

Perjantaina ajelimme Naantaliin ja tunnelma autossa oli aika jännittynyt. Poikaa nimittäin jännitti kovasti muumien koko, olisivatkohan he isompia kuin isi...?

matka2
matkasinne
 Tunnelma oli aika katossa, kun Muumitalo viimein häämötti horisontissa. Onneksemme päivä oli melko sateinen ja Muumimaassa oli todella vähän porukkaa! Saimmekin kierrellä Muumitalossa (- ja maassa) ihan rauhassa ja tutustua kaikkiin hauskoihin yksityiskohtiin. Hahmot hengailivat suurimman osan ajasta Muumitalon kuistilla ja olivat niin pelottavia, että tyydyimme katselemaan niitä kauempaa. Eräs pahin painajaiseni muuten toteutui MUUMITALOSSA. Jostain kumman syystä lähdimme laskeutumaan kapeita kierreportaita Muumimamman hillokellariin ja kun tajusin kuinka korkealla olemme, sain pienoisen paniikkikohtauksen... En voinut kääntyä takaisin ylös, koska suunta oli vain alaspäin ja takaamme tuli paljon väkeä. Polvet täristen laskeuduin eeeeeerittäin varovaisesti alaspäin ja tulin näin voittaneeksi yhden pahimmista peloistani, korkeanpaikan kammon, Muumitalossa.
muumitalooo
hahmot
 Noita keitteli räkäsoppaa satupolun varressa. Noitametsässä oli muuten ihan oikeanlainen aavemainen tunnelma!
hahmot2
satoivettä
 Muumimaassa sataa tihuutti välillä ja pahin sadekuuro yllätti meidät satupolulla. Pieni sade ei kuitenkaan haitannut, vaan tarina Tiuhtista ja Viuhtista, matkalaukusta, Möröstä ja Taikurista veivät meidät mukaan jännään seikkailuun... Noidan loihtima labyrintti, Hattivattien ja Mörön luola sekä silta yksinäisillä vuorilla olivat kovin jännittäviä!
pelotuksia
monsteri
Uimahuoneen kupeessa asusti Drontti Edward ja suloinen joutsenperhe.
hemuli
 Hemulin hahmo oli minun lempparini. Oli vaan niin huvittavaa, kun toinen tanssahteli liikkuessaan! :) Hemulin talossa oli mielenkiintoisia kasveja ja perhoskokoelma!
Muumimaassa oli tietysti myös ohjelmaa. Muumitalon edustalla oli erilaisia lauluesityksiä ja yhteisleikkejä. Me kävimme seuraamassa Haisulin pidätystä (ryökäle oli varastanut Mamman kurpitsat) ja Teatteri Emman esitystä "Jättikurpitsa", joka oli muuten mainio esitys! :)

Kaikin puolin Muumimaa oli tosi kiva paikka, vaikka olinkin etukäteen kuullut kaikenlaista kommenttia. Veikkaisin, että noin kolmevuotiaasta ylöspäin on sopiva ikä käydä muumeilemassa, sillä pienimmäiselle siellä ei ollut oikeastaan mitään muuta kuin katseltavaa. Tosin rattaiden kanssa pääsi joka paikassa kulkemaan vaivattomasti, vaipanvaihdot ja vauvanruuan lämmitykset onnistuivat hyvin, joten koko perheen kohteesta todellakin oli kyse. Lisäksi paikassa oli aika kivasti erilaisia kuppiloita, joissa väsynyt isi sai kahvitella, kun me osteltiin tuliaisia.
Uupuneina muumeilusta palasimme Naantaliin ja kiertelimme hieman vanhassa kaupungissa. Vanhat rakennukset olivat niin viehättäviä, että päätimme miehen kanssa joskus mennä tutkailemaan kaupunkia kahdestaan - lapset eivät ajatuksesta nimittäin innostuneet... Söimme satamassa ja teimme viime hetken ostoksia söpöistä pikku putiikeista. 
vitsaus
Vaikka reissu oli onnistunut, niin isä Kiljusen sanat "Iloisuus on hyvin raskasta" kiteyttää aika hyvin kotiintulofiilikset. On ihanaa olla reissussa ja kokea, nauttia ja iloita, mutta kyllä se vaatii veronsa. Pari ensimmäistä kotonaolopäivää meni nimittäin nukkuessa ja pyykätessä! Pieni irtiotto oli todellakin paikallaan, sillä jotenkin nyt osaa arvostaa arkea taas ihan eri tavalla! :)

(Niiskuneidin kuva on ostamastani Muumivihkosta, miehen mielestä näyttää ihan minulta...? :D )

Wir haben eine kleine schöne Reise nach Mominwelt gemacht. Besonders den 4-jährigen hat Mominwelt sehr gut gefallen! :)

maanantai 5. elokuuta 2013

Ilmoitan vaan, että...

Olohuonepostaus muuten näkyy taas! Olin onnistunut piilottamaan kuvat Flickrin puolella, mutta nyt ennen ja jälkeen kuvat ovat taas näkyvissä! :)


Höpinöitä asetelmista


Olen potenut huomaamattani asetelma-ahdistusta! Huomasin nimittäin eräänä päivänä, että olen ripotellut joka paikkaan kynttilöitä erilaisine asetteileen ja tämä alkoi vähän ärsyttää. Kai sitä muullakin voi sisustaa? Kysymykseni ovat siis mitä, minne ja miten?

 In den letzten Tagen habe ich einige Danken für Einrichtung gegeben. Besonders habe ich überlegt, was für Elemente ich bei uns im Haus aufstellen möchte. In diesem Post habe ich nachgedacht, wie man mit unterschiedlichen Elementen ausstatten kann. Hier werden einige Ideen, wie man mit verschiedenen schönen Stücken einrichten kann,  gefunden.

Ongelmana sisustusasetelmissa on ollut kai se, etten tahtoisi kovinkaan paljoa tavaraa esille, mutta säilytystilat ovat rajalliset ja normiarkena tavarat tuppaavat kerääntymään pöydille. Makuuhuoneemme lipasto on tästä karmiva esimerkki: lasiset kynttilänjalat, maatuska, hymypoika-patsas, korurasioita, koruja, tauluja… Jotkut esineet ovat niin kauniita, että niitä ei tahtoisi piilottaa kaappeihin, toisaalta taas niille ei ole löytynyt sopivaa paikkaa esilläkään.

Tauluja en ole uskaltanut laittaa olohuoneen seinille ja oikeastaan odotankin koko ajan, että löytäisin taidetta, joka kolahtaisi minuun. Pidän tärkeänä sitä, että esineillä on minulle jokin henkilökohtainen merkitys ja taiteessa nimenomaan aiheen pitäisi koskettaa jollain tavalla. Nyt siis odotellaan, jos joskus löytyisi jotain kivaa seinille pantavaa. Suunnitelmissa olisi lähteä ensi syksynä miehen kanssa minihäämatkalle ja toivon, että matkan puitteissa löytäisimme jotain meitä sykähdyttävää seinille laitettavaksi.  

Taulujen lisäksi peilit ovat hauskoja sisustuksessa, mutta niidenkin ripottelussa on oltava melko maltillinen! On jotenkin creepyä törmätä omaan kuvaansa kaikkialla… Valokuvat ovat yksi lempparisisustuselementeistäni ja pienen harkinnan jälkeen siirsin kuvakollaasin eteiskäytävästä yläkertaan johtavien portaiden ”alatasanteelle”. En kuitenkaan ole vielä tyytyväinen asetteluun, kuvia (ja kehyksiä) on saatava lisää! Jälkeenpäin tunsin muuten pienen piston sisimmässäni, seinä tuli nimittäin käytännössä ”tuhottua”, sillä entiset ikkunanaukot peittävä levy on sen verran ohut, että pisimmät naulat menivät siitä läpi! No, pitää vain toivoa, että valokuvat pysyvät sillä seinällä ja etten keksi niille enää muuta paikkaa!
 
Tauluja, valokuvia, kynttilöitä… Mitä muuta sisustuksessa voisi hyödyntää?

kollaasi5


Löysin hauskan postauksen sisustusasetelmista Esmeralda´s-blogista. Siellä on kivoin kuvin höystettynä juttu erilaisista asetelmista ja bongasinkin muutamia mukavia ideoita. 

1.       Esineiden asettelu erilaisille alustoille
2.       Vaihtuvat kuvakollaasit
3.       Luonnon hyödyntäminen sisustuksessa
4.       Esineiden suhde toisiinsa (väri, koko, muoto)
5.       Asetelmissa vain mielikuvitus on rajana!

Itse olen tykästynyt vastakohtiin, esimerkiksi modernin ja vanhan, pehmeän ja kovan tai kiiltävän ja matan yhdistelyyn.

kollaasi7
kollaasi8
Makuuhuoneessa olen kerännyt korut ja muun pikkutilpehöörin yhdelle tarjottimelle (muu kama onkin sitten missä sattuu!). Näyttää siistimmältä ja tavarat löytyvät helpommin. Tässä olen hakenut kontrastia nimenomaan luontoaiheella ja "blingillä".
kollaasi6


       Sama kontrastin tavoittelu näkyy kodinhoitotilan pikkuisessa asetelmassa.
kollaasi

Olohuoneen senkki on saanut päälleen kynttilöitä, tauluja ja kukkia. Tykkään hirmuisesti tämän sivulipaston esineistä! Senkki kaipaa vielä peiliä yläpuolelleen, mutta odottelen vielä täydellistä yksilöä... :) Pitkät hopeiset kynttilänjalat ovat muuten alelöytö!
Olohuoneen toisella sivupöydällä asetelma on koottu pitsiliinan päälle, joka ikään kuin rajaa tämän asetelman.
kollaasi2 
kollaasi3
Olohuoneen vanhan puisen kaapin päällä on niinikään valkoinen punottu tarjotin, jolle tein söpön asetelman vanhasta autiotalosta löydetystä kynttilänjalasta, pikkupullosta ja kuivuneista kasveista.  
kollaasi11
Uusimmassa Talo ja Koti -lehdessä oli hauskoja ideoita seinäasetelmiin. Ajattelin hyödyntää ylemmän kuvan klipsitauluja alakerran askarteluhuoneessa ja kenties työhuoneessa. Alakuvan metallihyllykkö on ihanan ronski ja voisin kuvitella tämän meidän (unelma)keittiöömme koristukseksi. Mietiskelin, osaisinkohan itse näperrellä jotain samankaltaista vaikkapa kanaverkosta...?

perjantai 2. elokuuta 2013

Onnea ovat värit

Olen aika onnellinen siitä, että valitsin olohuoneeseen vaalean tapetin! Jossain vaiheessa meillä oli aika valkoista, mutta uusien raitamattojen myötä olen ihastunut iloisiin väreihin. Viime viikonloppuna kaivoimme Brion palikat esille ja leikimme esikoisen kanssa Angry Birdsejä. Värikkäistä palikoista saikin rakenneltua kaikenlaisia rakennelmia ja pisteytimme kaadot aina vaikeusasteen mukaan. 

 Die neue Teppiche ermöglichen schöne bunte Farben im Wohnzimmer. In dieser Woche haben wir beispielsweise Angry Birds gespielt.
 
En olekaan täällä muistanut vielä kertoa meidän perheen uusimmasta jäsenestä, pienestä kissanpennusta, jonka nimi on Darth Maul. Poika on hulluna Lego Star Warseihin ja kisun nimi tuli tietysti sieltä. Dartsu on vielä toooosi pieni ja haluaa osallistua lasten leikkeihin. Angry Birds -leikissä osan possuista kaatoikin kisu, eivätkä linnut...

Wir haben eine neue Katze, die Darth Maul heisst. Er ist noch klein und will immer mit den Kindern spielen.
 Tällä viikolla ihana ja reipas kummityttöni kävi meillä yökyläilemässä jo toisen kerran tänä kesänä! 

Wir haben ein Besuch bekommen, nämlich meine fast 3 -jährige Nichte hat bei uns übernachtet.
Tyttäreni on oppinut kävelemään ja nyt neidin matkat onnistuvat jo pääosin kävellen. Miehen täti käväisi kylässä ja oikeassa kuvassa näkyvän mustan Marimekon mekon.

Meine Tochter kann schon laufen!
 Poika sai synttärilahjaksi mummon ja vaarin tekemän hauskan lokerikon, joka sopii hauskasti pikkuisten esineiden väri-iloitteluun.

Meine Eltern haben dieses kleines Regal zum Geburtstaggeschenk für meinen Sohn gemacht.
Viikonloppuna kestitsimme ensimmäisiä synttärivieraita grillaillen. Jälkiruuaksi dippailimme marjoja ja hedelmiä maitosuklaassa. Suklaafondue oli minulle uusi tuttavuus ja jäin pahasti koukkuun. Seuraavaksi voisin kokeilla juustofondueta, en tiedä pääsenkö samalle tasolle kuin Sveitsissä maistamani ihanuudet!

Letzte Wochenende haben die ersten Geburtstagsgäste uns besucht. Wir haben gegrillt und Schokoladenfondue gegessen. 

Värikästä viikonloppua!

Ich wünsch euch ein farbiges Wochenende!